Home, sweet home ... Ons woningaanbod Bedrijfspanden Verkoop Contact Nieuws

Info & more


DE ONDERHANDELING ...

Op verjaardagen wil het nogal eens ter sprake komen: de opgedane ervaringen met aan- of verkoop van een woning.
Want hoe zit het nu precies met 'de onderhandeling'? Wanneer bent u eigenlijk in onderhandeling?

Bij deze de 5 meest gehoorde misvattingen, door ons voor u op een rijtje gezet. Dus laat het volgende verjaardagsfeestje nu maar komen; met deze informatie wint u iedere discussie. En anders zijn wij er graag voor nadere tekst en uitleg...


1. IK DOE EEN BOD DUS BEN IK IN ONDERHANDELING
Onjuist.
Er is pas sprake van onderhandelen als de verkoper een tegenbod uitbrengt. U bent dus niet in onderhandeling wanneer de verkoper aangeeft het bod te zullen overwegen. En al helemaal niet wanneer de verkoper uw bod afwijst zonder een tegenvoorstel te doen.


2. IK DOE EEN BOD DUS MOET IK EEN TEGENBOD KRIJGEN
Nee hoor.
De makelaar is niet verplicht om op het openings- of eerste bod een tegenbod uit te brengen. Hij mag zelfs meerdere biedingen verzamelen om daarna, in overleg met zijn opdrachtgever, te bepalen met wie van de bieders hij in onderhandeling gaat. Ook al was u de eerste die een bod uitbracht.


3. IK HEB RECHT OP DRIE DAGEN OM MIJN TEGENBOD TE BEDENKEN
Onjuist.
Zowel de verkoper als de bieder mag een geldigheidsduur/uiterste termijn aan zijn tegenbod verbinden. Wanneer daar binnen die gestelde termijn niet op gereageerd (of ingegaan) wordt door de andere partij, dan mag men zich dus terecht vrij achten om met een ander te gaan onderhandelen.


4. IK BEN IN ONDERHANDELING EN DUS MAG DE MAKELAAR GEEN BEZICHTIGINGEN MEER DOEN
Niet waar.
De makelaar mag gewoon doorgaan met bezichtigingen.


5. IK BEN IN ONDERHANDELING EN DE MAKELAAR MAG MIJ NIET OM EEN UITERST BOD VRAGEN
Onjuist.
Als een makelaar een tweede (kansrijk) bod ontvangt, dan mag hij aan een eerdere bieder vragen om een uiterste bod uit te brengen. Als dat bod lager is dan het tweede bod, dan kan de makelaar de onderhandelingen met de eerdere bieder beëindigen en in onderhandeling gaan met de tweede bieder.EN DUS ?

Er bestaan nauwelijks spelregels voor de onderhandeling. Alleen is het niet toegestaan om belangstellenden tegen elkaar uit te spelen. Dat betekent dat de makelaar, bij meerdere biedingen, niet de hoogte van het bod van de ene partij mag gebruiken om een andere partij onder druk te zetten zijn bod te verhogen.

Wij helpen u graag bij het uitbrengen van of met een ontvangen bod. Met als doel een resultaat waar beide partijen zich in kunnen vinden. En het verjaardagsfeestje weer gezellig om de jarige draait.TROOST ONROEREND GOED | AKERSTRAAT 99 6417 BL HEERLEN
T 045 571 79 76 | M 06 253 293 86

JaapFundaHuislijnWoonplein Limburg Pararius
[ © 2019, Troost Onroerend Goed ][ Disclaimer ][ Photo by Philippe Berndt, ROOM, Markus Spiske, Franck V., Pawel Czerwinski, David Pisnoy on Unsplash ]