Home, sweet home ... Ons woningaanbod Bedrijfspanden Verkoop Contact Nieuws

ALGEMEEN

Hierbij wordt aangeboden een bijzonder kerkgebouw, de voormalige parochiekerk H. Antonius van Padua. Gebouwd in 1929 naar een ontwerp van architect F.P.J. Peutz, biedt dit object diverse (bedrijfs-)mogelijkheden binnen een uniek kader! Bestemming cf. vigerende bestemmingsplan: maatschappelijke voorzieningen.

OMSCHRIJVING
De voormalige Rooms-Katholieke kerk H. Antonius van Padua is een kerkgebouw in de wijk Vranck ten noord-westen van Heerlen. De kerk is een eenbeukige, gotiserende kerk die aan de rechterzijde verbonden is met het voormalig kloostergebouw van de Franciscanen. Dit laatste behoort niet tot hetgeen hierbij te koop wordt aangeboden.

Architect Peutz heeft bij zijn creatie vernuftig gebruik gemaakt van beton en staal om mijnschade te voorkomen. Zo zijn de gotiserende bogen in het interieur van staal en is het betonnen fundament aan de achterzijde van de kerk duidelijk zichtbaar.

Het pand is een rijksmonument en veel authentieke elementen, zoals sculpturen van Charles Vos en muurschilderingen en gebrandschilderde vensters van Charles Eijck, zijn uitstekend behouden gebleven. Kenmerkend zijn dan ook de vele, fraaie ornamenten aan de binnen- en buitenzijde van het gebouw. Het orgel, vervaardigd door Gebr. Vermeulen (Weert) dateert uit 1935. De keramische kunstwerken van Charles Vos (t.w. de kruisweg van 14 staties, alsmede de zijaltaren en losstaande beelden) behoren vooralsnog niet tot het verkochte.

Conform het ter plaatse geldende bestemmingsplan is gebruik binnen de categorie 'maatschappelijke voorzieningen' toegestaan. Hieronder valt gebruik zoals: educatieve, sociaal- medische, sociaal-culturele, religieuze en levensbeschouwelijke voorzieningen, voorzieningen ten behoeve van sport en sportieve recreatie, woonzorgcomplex en voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening en maatschappelijke dienstverleningen. Aspirant kopers dienen het door hun beoogde gebruik zelf te toetsen aan het vigerende bestemmingsplan. Daarbij vereist ieder beoogd gebruik de expliciete toestemming van de eigenaar van dit registergoed.

Tevens dient rekening gehouden te worden met de dubbelbestemming Waarde-Archeologie 3 (hoge waarde) alsmede met de richtijnen geldend voor de status van rijksmonument.

INDELING
PARTERRE:
+Ingangsportaal met toegang tot resp. rechter en linker ruimtes, doopkapel en kerkruimte
+Eenbeukige kerkruimte (ca. 430 m) met oksaal, biechtuitbouw en trap naar zangtribune. Dankzij de stalen bogen was een breed schip mogelijk, zodat zijschepen onnodig waren en een grote, overzichtelijke ruimte ontstond. Kerkvloer: leisteen vloertegels;
+Zangtribune (ca. 35 m) met orgel
+Priesterkoorgedeelte (ca. 147 m) met gewelf en muurschildering plus glas-in-loodramen van Charles Eyck;
+Twee voormalige kinderkapellen (elk ca. 88 m) aan resp. linker- en rechterzijde van het priesterkoorgedeelte. Beide kinderkapellen zijn voorzien van een buitendeur en negen fraaie glas-in-lood vensters
+Achter priesterkoorgedeelte gelegen doorgang met meterkast en toegang tot sacristieruimte
+Sacristieruimte (ca. 28 m) met inloopkluis en v.v. 5 glas-in-loodramen
+Toilet en pantry (ca. 20 m) met eenvoudig keukenblok en buitendeur

SPECIFICATIES
ALGEMENE KENMERKEN:
Type:Kerkgebouw - Rijksmonument
Koopprijs: 300.000,- k.k.
Aanvaarding:In overleg
Bouwjaar:1929
Perceelsgrootte:2.410 m
Vloeroppervlak:ca. 845 m
Enkelbestemming:Maatschappelijk
Dubbelbestemming:Waarde-Archeologie 3 (hoge waarde)
Ligging:Heerlen-Noord/Vrank, nabij bedrijventerrein In de Cramer, aan doorgaande weg
Bereikbaarheid:Prima bereikbaar via A79/A76, bushalte op minder dan 250 m, NS Intercitystation op 3,6 km
Parkeren:Ruimschoots vrij parkeren op straat


Toch niet helemaal wat u zoekt ?
Kijk nog even verder rond in ons aanbod !
Dus wellicht dat wij het tch in portefeuille hebben.
Of vertel ons hier uw wensen en wij gaan direct voor u op zoek !


TROOST ONROEREND GOED | AKERSTRAAT 99 6417 BL HEERLEN
T 045 571 79 76 | M 06 253 293 86

[ © 2019, Troost Onroerend Goed ][ Disclaimer ][ Photo by Philippe Berndt on Unsplash ]